Top Ad unit 728 × 90

Breaking News

random

Tour de Hongrie

featured image

Elrajtolt a 44. Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny szerdai nyitóetapja.

A Szentgotthárdról induló 168 kilométeres távon 821 méter szintemelkedés vár a mezőnyre, amely az Őrségben két, mintegy 80 kilométeres kör megtétele után tér vissza a legnyugatabbra fekvő magyarországi városba.

“Minden valószínűség szerint mezőnyhajrá lesz és nagy harc, miután kiváló sprinterek vannak itt. Erős csapatom van, a társaim képesek jó pozícióba helyezni engem a befutónál, így bízom benne, hogy képes leszek jó eredményt elérni” – fogalmazott az MTI kérdésére a tavaly a kazincbarcikai szakaszon diadalmaskodó holland Dylan Groenewegen. Az időjárás kapcsán úgy fogalmazott: nem számít esőre, a száraz körülmények pedig reményei szerint kedveznek nekik. Noha a befutó egyenes lesz, hektikus hajrá várható. A szél kapcsán azt mondta, mivel nem túl erős, így valószínűleg nem lesz nagy szerepe.

A rajtra 15 fokban, enyhén szeles időben készülődött a mezőny, valamint a nagyszámú kilátogató szurkoló: általános iskolások csoportja például leguggolva formázott kerékpárt, egy fitneszterem előtt pedig spinningkerékpárokon tekerve köszöntötték a bringásokat.

A rajt előtt a szalagot Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, Eisenkrammer Károly főszervező, Princzinger Péter, a magyar szövetség elnöke, Huszár Gábor, Szentgotthárd polgármestere és a verseny nagykövete, az ír Stephen Roche vágta át ünnepélyes körülmények között. Az etap lassú rajtjára az eredetileg tervezett 12.30-as kezdési időhöz képest öt perccel később került sor a szentgotthárdi Széll Kálmán téren, hogy ezáltal biztonságos legyen az átjutás a 78 kilométer elteltével keresztezett vasúti átjárón.
A magyar körverseny minden szakaszát teljes hosszában közvetíti az M4 Sport.

Read More

Tour de Hongrie Reviewed by RP on May 10, 2023 Rating: 5

No comments:

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.