Top Ad unit 728 × 90

Breaking News

random

Počeo dokazni postupak na suđenju braći Mamić i ostalima

featured image

Pregledavanjem dokaza iz dokumentacije koju je predložio Uskok na osječkom Županijskom sudu u srijedu je nastavljeno suđenje Zdravku i Zoranu Mamiću te još petorici optuženih za izvlačenje novca iz NK Dinama u sklopu zločinačkog udruženja.

S obzirom da je tužiteljstvo dokumentaciju dostavilo na DVD-u obrana okrivljenika je zatražila da se ona usporedi s dokazima u sudskom spisu.

Odvjetnik Zdravka Mamića Filip Glavaš podsjetio je na zahtjev obrane da se materijalna dokumentacija na suđenju čita od riječi do riječi, a ne da se pregledava, jer se odlučne činjenice iz isprava ne mogu utvrditi pregledavanjem u kratko vrijeme.

Sudsko vijeće je odlučilo da će se dokazni postupak nastaviti pregledom materijalne dokumentacije s DVD-, koji je dostavio Uskok, a u slučaju spornih činjenica, koje branitelji trebaju obrazložiti, vijeće će odlučiti hoće li se napraviti usporedba i pročitati dokument iz sudskog spisa.

Nova glavna rasprava zakazana je za 8. svibnja.

U tzv. predmetu “Dinamo 2” Uskok tereti Zdravka i Zorana Mamića te još petorici okrivljenika, da su izvlačenjem novca, u sklopu zločinačkog udruženja, NK “Dinamo” oštetili za oko 200 milijuna kuna.

Uz braću Mamić, koji su u bijegu u BiH pa im se sudi u odsutnosti, optužnicom su obuhvaćeni Zdravkov sin Mario Mamić, bivši “Dinamov” direktor Damir Vrbanović, poduzetnici Sandro Stipančić i Igor Krota te menadžer Nikky Arthur Vuksan.

U optužnici, na skoro 700 stranica, Uskok tereti Zdravka Mamića da je, od prosinca 2004. do prosinca 2015. okrivljenike organizirao u zločinačko udruženje te da su sklapanjem fiktivnih ugovora između “Dinama” i više stranih tvrtki iz Velike Britanije, Švicarske, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Svetog Vincenta i Grenadina, Belizea, Hong Konga, Gibraltara i SAD-a te ispostavljanjem računa o plaćanju nepostojećih usluga za transfere igrača, koje je Dinamo plaćao, klub oštetili za više od 144 milijuna kuna.

Tužiteljstvo tereti okrivljenike da su taj novac dijelili između sebe i koristili za svoje potrebe, a da je, uz navedeno, NK Dinamo neosnovano obvezan za plaćanje dodatnog iznosa od još 7,35 milijuna eura, odnosno 55,8 milijuna kuna.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!

Read More

Počeo dokazni postupak na suđenju braći Mamić i ostalima Reviewed by RP on May 03, 2023 Rating: 5

No comments:

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.