Top Ad unit 728 × 90

Breaking News

random

Samsung izbacuje Google s telefona? (VIDEO) | Newsbox S02E14

featured image

Ovog tjedna gotovo najvažnija vijest koja je potresla mnoge čitatelje portala (a izgleda i gledatelje našeg videa) je ta da Samsung navodno razmišlja da zamijeni Google tražilicu na svojim telefonima. Iako su sve ove informacije stigle iz internih krugova obaju tvrtki, dovoljno su potresle dionice Googlea, a bome ih i natjerale da rade pojačano na svojim AI rješenjima.

Inače, prema izvorima, Samsung razmišlja o tome da na svojim telefonima Google tražilicu zamijeni Bingovom (ne mislim na lanac trgovina u BiH). Iako ovo ne znači da Samsung čeka slična sudbina kao Huawei, barem će uvelike utjecati na to kako ljudi pretražuju informacije jer recite što hoćete, većina nas koristi ono što dođe uz telefon. Tako bi i sama promjena ugrađene tražilice znatno promijenila tržište, a kako Samsung proda najviše telefona u Android svijetu, utjecaj ovakve odluke bi bio znatno veći nego što je sada moguće zamisliti.

No na stranu to, ovog tjedna je bilo i pozitivnih vijesti. Xiaomi je predstavio svoju kameru koja je slučajno i telefon, a riječ je o njihovom flagshipu Xiaomi 13 Ultra. Iskreno se itekako radujemo mogućnosti da ga isprobamo iako još nije točno poznata ni njegova cijena u Europi niti u koje će točno države uopće stići. Svejedno, Xiaomi 13 Ultra označava pravu hardversku prekretnicu jer njegovi novi senzori u kombinaciji s nekoliko fensi trikova koje rijetko koji drugi proizvođač ima u teoriji mogu učiniti čuda. Upravo zato se veselimo da ovo sve isprobamo i u praksi.

Za ljubitelje gaminga, imate još koji dan da besplatno isprobate najnoviji Call of Duty Modern Warfare II (remake verziju), no samo u multiplayer komponenti koja je ionako većini više zanimljiva. Samo budite spremni na ogromnu količinu memorije koju igra zauzima pa je pitanje uopće stignete li ju preuzeti i zaigrati do isteka besplatnog perioda.

Tu je i par vijesti o umjetnoj inteligenciji od kojih se jedna tiče pjesama koje umjetna inteligencija stvara koristeći glasove poznatih pjevača, a druga o tome koliko svaki vaš upit ChatGPT-u uopće košta. E sad, vi ne plaćate te upite pa se malko zamislite zašto je to tako?

U svakom slučaju, uživajte u novoj epizodi Newsboxa te vam sretan novi radni tjedan. Izdržite još ovaj jer je idući skraćeni 😀

Read More

Samsung izbacuje Google s telefona? (VIDEO) | Newsbox S02E14 Reviewed by RP on April 24, 2023 Rating: 5

No comments:

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.